понеділок, 31 серпня 2020 р.


Готуємось до початку навчального року. Як говорити з дітьми про різноманітність і інклюзію? Зібрала для себе різні цікаві лінки. Можливо комусь ще стане у нагоді.
1. Як розповідати одноліткам про однокласника з аутизмом, сценарій уроку доброти і чудові відео уривки з таких уроків https://clc.to/CMzJCQ
2.2.Перший мультфільм з попереднього лінку про аутизм є українською, завдяки чарівній
Ольга Ладная
http://amazingthingshappen.tv/?projects=amazing-things-happen-ukrainian&fbclid=IwAR2EZ8W_doiMNMMceSdodS25NSjnefJ7tuuPt7axgZlYQ3VAaQIeQv9gZHk
2.3. ще мультфільми про різноманітність https://rezonans.cc/news/59208/?fbclid=IwAR1fJFShY-_zgDXdhlaari1PqSMD1Cg2gO7bXY8kyTuy22PRqAx50M3fv3k

понеділок, 24 серпня 2020 р.



"Ecли бы я знaл этo 20 лeт нaзaд?"


1. "He кypи и нe пeй, ocтaльнoe дoгoнитcя!". Пoвepь, этo тaк. Пpo нapкoтики вooбщe дaжe нe дyмaй.
2. Hикoгдa, кpoмe caмыx тяжeлыx oбcтoятeльcтв, нe бepи в дoлг. Hи нa бизнec, ни нa мaшинy, ни нa мoбилy, ни нa пoдapoк дeвyшкe. Heт дeнeг — ищи дpyгиe вapиaнты или вooбщe зaбeй. Kpeдит — пepвый и caмый бoльшoй шaг к нищeтe. Ecли yж взял — oтдaй кaк мoжнo cкopee и бoльшe нe бepи.

субота, 22 серпня 2020 р.



Батьки, які не дають молодшим дітям хатніх обов’язків, матимуть проблеми з цим у старшому віці


Батьки, можливо, думають, що прибирання для підлітків — надто виснажлива справа, та експерименти довели протилежне. Вчені підтвердили, що тінейджери не тільки хочуть допомагати, а й чудово можуть впоратися з цим завданням. І будуть в дорослому житті більш відповідальними.

Як виховати в дитині моральні цінності


Виховання моральних цінностей у дитині допомагає розвивати позитивні риси її характеру. Розглянемо кілька способів, як ви можете в цьому допомогти.
1. Станьте для дитини зразком для наслідування. Читати дитині моралі марно, якщо ви самі не дотримуєтеся того, чого її навчаєте. Діти краще засвоять ваші уроки, наслідуючи ваш приклад. Тому самі проявляйте чесність, смирення, відповідальність і співчуття.
2. Діліться з дитиною своїм досвідом, пов'язаним з моральними цінностями. Розповіді з книг, які вчать дитину чесності або справедливості, гарні, але історії з життя - ще кращі. Діліться з дитиною своїм життєвим досвідом, щоб прищепити дитині моральні якості.
3. Допоможіть дитині познайомитися з моральними цінностями на практиці. Ви можете, наприклад, показати їй, як ввічливо розмовляти з оточуючими, допомагати тим, хто потрапив у важку ситуацію, не хвалитися тощо.

  1. Перше вересня буде в новому форматі, лінійки не буде, а буде зустріч вчителя і учнів, на дистанції від інших класів.
  2. Вхід в школу батьків, бабусь, дідусів з початком навчального року суворо заборонено.
  3. В школу заходять тільки учні, вчителі та персонал школи.
  4. При вході в школу або в класі обробляти руки антисептиком.