понеділок, 25 травня 2020 р.

Змінивши мислення, ви зміните своє життя.


Цілі багатьох людей – обзавестися ідеальними стосунками, знайти роботу своєї мрії, стати щасливими і задоволеними життям. Але досягнення навіть однієї з цих цілей вимагає великої роботи (в тому числі і над собою), терпіння і наполегливості.
Одні будують міцну сім’ю, інші вибирають професійне зростання, треті – подорожі та пізнання світу. Але не всі розуміють, як саме цього досягти.
Михайло Литвак, психолог, письменник і психотерапевт, який написав понад 30 книг з практичної психології, сформулював 22 ключових правил для досягнення особистого і професійного успіху.
🌷 1. Щастя не може бути метою.
Не женіться за щастям. Ви не знайдете його в іншій людині, або в матеріальних речах. Щастя виходить зсередини, і ви можете досягти цього стану, коли навчитеся отримувати від життя задоволення. Ви повинні оволодіти мистецтвом розвитку своїх навичок і міркувати про свої досягнення і цілі, це і буде ваш шлях щастя.
🌷 2. Перестаньте бути залежними від думки оточуючих.
Якщо ви задоволені собою і впевнені, що ви хороша, розумна і гідна людина, вам ніколи не знадобляться інші люди, щоб судити вас.
🌷 3. Не чекайте і не просіть.
Якщо ви дійсно хочете чогось досягти, не чекайте і не питайте дозволу або схвалення в інших, щоб зробити це. Постарайтеся стати тим, хто контролює все сам.
🌷 4. Не будьте теоретиком.
Будьте зрілою людиною, яка перетворює знання в дії. Незріла людина часто має знання, але не знає, як його застосувати, тому їй нічого не залишається, як критикувати інших.
🌷 5. Добре сплановані дії – запорука успіху.
Переконайтеся, що ви плануєте свої дії і організуєте життя згідно зі своїми пріоритетами. Це і є щастя.
🌷 6. Не підозрюйте оточуючих у всіх гріхах.
Ваш найбільший ворог – не той, хто ховається в засідці, чекаючи, поки ви оступитеся. Ваш найлютіший ворог – це ви самі. І сутичка з цим ворогом може бути дуже жорстокою.
🌷 7. Ви не долар, щоб усім подобатися.
Якщо ви будете намагатися догодити кожному, можете відразу готуватися до великого провалу. Це неможливо. І нема чого. І якщо ви спробуєте, ви будете почувати себе незграбним і емоційно втомленим.
🌷 8. Платіть за рахунками.
Якщо люди намагаються змусити вас почувати себе винуватим, або вдячним за їх допомогу, запитайте, скільки коштують їхні послуги. Розрахуйтеся і попрощайтеся.
🌷 9. Мрійте про реальні речі.
Якщо вам подобається фантазувати, мрійте про те, що можливо втілити в життя. Не витрачайте час на обдумування нереальних планів і цілей.
🌷 10. Депресія – це не тільки морок.
Не придушуйте почуття депресії. Депресія – це важко, погано і неприємно. Але це також і можливість заглянути всередину себе. Дізнайтеся, що змушує вас рухатися далі, а що гальмує на цьому шляху.
🌷 11. Спілкуйтеся з ворогами.
Розмовляти з друзями, безперечно, дуже приємно. Але тільки в розмові з ворогами ви можете дізнатися дещо нове про себе. Тому іноді корисніше слухати ворогів, а не друзів.
🌷 12. Книга – найкращий порадник.
Читання хорошої книги завжди набагато корисніше, ніж спілкування з поверхневою людиною.
🌷 13. Проводьте час гідно і з користю.
Не копайтеся в життя інших, натомість зосередьтеся на тому, що приносить користь вам, наприклад, на науках або філософії.
🌷 14. Стосунки – для зростання.
Якщо ви відчуваєте, що стосунки, романтичні або ділові, заважають вам розвиватися і стримують вас від успіху, перегляньте їх.
🌷 15. Не бійтеся людей.
Якщо ви боїтеся заговорити з людьми, позбудьтеся цієї думки. Допустіть хоч на секунду, що людина може бути позитивно до вас налаштована.
🌷 16. Про жіночу логіку.
Ідея про існування чоловічої та жіночої логіки сама по собі нелогічна. Людина або розумна, або ні.
🌷 17. Не бійтеся самотності.
Якщо ви самотні, особливо після розриву романтичних відносин, не лякайтеся. Самотність – це частина вашої зрілості і духовного зростання. До того ж, будучи наодинці з собою, ви можете бути набагато продуктивнішими, ніж зазвичай.
🌷 18. Діліться радістю.
Ніколи не будьте занадто егоїстичними в своєму власному щасті. Коли ви ділитеся ним зі своїми друзями, щастя має здатність збільшуватися. Його стає більше – адже ви бачите, як радіють ваші рідні люди.
🌷 19. Вас ніхто не гальмує.
Просто одні вміють рухатися швидко, а ви живете в своєму темпі.
🌷 20. Не звертайте уваги на образи і критику.
У день, коли ви досягнете своєї мети, ніщо не матиме значення.
🌷 21. Умійте хвалити себе.
Той, хто не вміє хвалити себе, обов’язково буде критикувати всіх навколо. Навіть якщо йому особливо нічого сказати.
🌷 22. Вчіться жити для себе.
Поки ви будете намагатися щось довести оточуючим, ви будете жити для них.

Немає коментарів:

Дописати коментар