субота, 27 червня 2020 р.

Чи траплялося вам відчувати втрату інтересу до навколишнього світу?

Якщо відповідь «так», пропонуємо спробувати цікаву терапевтичну техніку, яка обов'язково підніме вам настрій!
Вправа «Сусід»
Дана вправа працює на розвиток спостережливості, відкритості та чутливості до навколишнього середовища.
Час виконання: 10-15 хвилин.
Ваше завдання - «вигадати» характер, звички, професію людини, яку ви зовсім не знаєте. Об'єктом спостереження може бути сусід по автобусу або вагону метро, ​​покупець в черзі до каси, відвідувач кафе або просто звичайний перехожий.
Обов'язкова умова для виконання вправи: подоба цієї людини повинна бути вам приємною. Не потрібно «досліджувати» незнайомця, який вам несимпатичний.
Вибравши об'єкт спостереження, придивіться до нього уважно. У що він одягнений? Яке на ньому взуття? Яка зачіска? Якого кольору очі? Чи є щось особливе в зовнішності цієї людини?
Не соромтеся, спостерігайте! Уявіть себе справжнім детективом!
Задайте собі питання про цю людину:
Куди вона іде?
Хто її чекає вдома?
Які книги і музику вона любить?
Про що мріє?
Хто її найближча людина?
Який у неї характер?
Постарайтеся вигадати відповіді на всі ваші запитання.
Закінчуйте вправу в той момент, коли відчуєте втому або коли ваш об'єкт зникне з очей. Подумки подякуйте незнайомця за гарно проведений час.
Підтвердити або спростувати свої здогади ви, швидше за все, в даному випадку не зможете. Але будьте впевнені: після такого «сеансу спостереження» на душі у вас стане світло й радісно.
Якщо періодично практикувати такі спостереження, незабаром ви помітите, що при зустрічі зі знайомими, друзями або родичами ви стали набагато уважніші до них, чуттєво відчуватимете їх настрій і помічатимете значно більше.
з Шкатулка психолога

Немає коментарів:

Дописати коментар